Over mij

Taal zit in mijn genen. Van jongs af aan lees en schrijf ik. De oma naar wie ik vernoemd ben, was zeer uitdrukkingsvaardig. Haar zoon, mijn vader, was tolk-vertaler en buitenlands correspondent, werd leraar Engels op een middelbare school, en begon op zijn tachtigste nog aan een studie Russisch. Een van mijn vaders zussen, een broer en diens dochter zijn alle drie het boekenvak ingegaan.

Creëren maakt mij gelukkig. Het schrijven van een heldere en prettig leesbare tekst, waarin de hoofdpersoon zich helemaal herkent, geeft me de grootste voldoening. Vanwege mijn veelzijdige specialisatie bedien ik een brede doelgroep. Dat betekent elke dag weer een nieuwe uitdaging die ik, ook samen met u, graag aanga.

De volgende uitspraken zijn mij uit het hart gegrepen:

“Ik kan alleen maar leven als ik erover schrijf

Charles Lewinsky

Je gedachten krijgen gestalte door de taal

Fay Weldon

Inspiratie en voeding

Na de middelbare school heb ik anderhalf jaar in Canada gewoond en daarna nog tweeënhalf jaar op een passagiersschip met jongeren van vijftien verschillende nationaliteiten door Noord- en Zuid-Amerika en Europa gezworven. De kennismaking met andere culturen en het samenleven met zoveel diverse mensen heeft mijn leven verrijkt, en mijn begrip en flexibiliteit vergroot.

Zonder beweging geen inspiratie, zonder voeding geen nieuwe inzichten… Door te wandelen, fietsen, reizen, lezen en observeren word ik voortdurend gevoed en geïnspireerd.  Jan Brokken, Jaap Scholten, Frank Westerman, Hella Haasse, A.F.Th. van der Heijden en Alberto Manguel zijn een aantal van mijn favoriete auteurs. Ik kan me verliezen in programma’s als Zomergasten, Het uur van de wolf en 2Doc.

Ik ben fan van: weidevogelbeschermer Astrid Kant (www.astridkantweidevogels.nl), tekenaar Teus Zantman (www.teusreclame.nl), illustratrice en schrijfster Marit Törnqvist (www.marittornqvist.nl) , schrijver en vogelliefhebber Kester Freriks (www.kesterfreriks.nl) en presentator Wim Brands (www.vpro.nl/boeken).

Maatschappelijk betrokken

Van 2012 t/m 2015: redactielid Ontmoeting, verenigingsorgaan Marriage Encounter

Van 2007 t/m 2014: lid Wmo-raad Lingewaal

Van 2006 t/m 2011: lid landelijk bestuur Marriage Encounter, www.eenwegvoorsamen.nl

Van 2005 tot heden: vrijwilliger weidevogelbescherming

Van 2001 tot heden: lid kiesvereniging politieke partij

Van 1990 tot 2002: leesmoeder op lagere school

Van 1982 tot 2010: vrijwillig verkooppunt van Fair Trade producten en handwerk.