Ik lees het liefst (auto)biografieën en non-fictie of fictie gebaseerd op een waargebeurd verhaal, of zich dat nu vorig jaar of vorige eeuw afspeelde.

Maar ik schrijf ook graag over werkelijke personen en gebeurtenissen. Een onderwerp uitdiepen vind ik heerlijk: veel mensen interviewen, alle facetten van een onderwerp in kaart brengen, en vervolgens het complete plaatje samenstellen.

Een boek schrijven is een tijdrovende, veeleisende, maar o zo bevredigende bezigheid. Ik doe niets liever!

Heeft u hulp nodig bij het schrijven van een boek of wilt u brainstormen over een (nieuw) idee?

Neem vrijblijvend contact op voor overleg hoe we door samenwerking tot een mooi eindresultaat kunnen komen.

Boek omslag Olifantskop

AAN DE BAR IN OLIFANTSKOP; mijn eerste boek

Eind 2007 is mijn eerste boek in eigen beheer uitgegeven:

Aan de bar in Olifantskop; vijftien droomhuizen met een naam.

Het is de realisatie van een langgekoesterd concept.

Toen we in 1989 in Asperen kwamen wonen maakten we met de kinderen veel  fietstochten in de omgeving. Op die tochten kwamen we regelmatig huizen tegen met een naam. Het leek me erg leuk een boek te schrijven over het verhaal achter die naam op de gevel.

In ruim een jaar tijd hebben fotografe Lisette van de Pavoordt en ik de bewoners van vijftien huizen tussen Leerdam en Gorinchem geïnterviewd en gefotografeerd.

Het is niet alleen een onderhoudend lees- en kijkboek geworden, maar ook een sociologisch document over het universele thema ‘woonbeleving’. Het boek vertelt het verhaal van mensen die in de streek geboren en getogen zijn, maar ook van mensen ‘uit de stad’ die bewust kozen voor rust en ruimte in de Vijfheerenlanden en omgeving.

U kunt het boek nog steeds bij mij bestellen.

Reacties van de bewoners op het boek ‘Aan de bar in Olifantskop’

Zaterdagmiddag 9 februari 2008 hebben we een aangeklede borrel gegeven voor de bewoners van de huizen die in het boek Aan de bar in Olifantskop beschreven worden. Boerderij Schuttershof  te Asperen werd daarvoor gastvrij opengesteld door Jan-Arie en Ina Bogert. Ik heb iedereen nogmaals bedankt voor het vertrouwen en de vriendschappelijke medewerking.

Jan-Arie Bogert van Schuttershof te Asperen: “Door het boek zijn wij nu de tussenhal aan het renoveren. Dat waren we altijd al van plan, maar de aandacht van Levien voor ons huis was de stimulans om het echt aan te pakken.”

Jan de Graaff van het Posthuis te Spijk wilde graag kwijt dat het boek voor hem en zijn vrouw van bijzondere betekenis is: “Het kwam voor ons op een keerpunt in ons leven. Levien belde net op tijd voor onze verhuizing aan. Zo hebben wij nu een mooie herinnering aan de twintig jaar die we in het Posthuis woonden, en konden we de nieuwe bewoners meteen iets aanbieden.”

Lydi Groenewegen van Kerkenstein te Herwijnen: “Ik wil ook graag even zeggen dat het niet alleen een prachtig boek is geworden, maar dat de mensen, en in ons geval een heel gezin, zo knap getypeerd is. Toen mijn moeder het gelezen had zei ze het is precies júllie.”

Cover torenboek

DE TROTS VAN ASPEREN;              mijn tweede boek

In 2011 hoorde ik dat de kerktoren van Asperen gerestaureerd zou gaan worden. Ik heb gemeente Lingewaal (m.i.v. 2019 West Betuwe) voorgesteld verslag van de vorderingen te doen door middel van een column met foto in het Lingewaal Journaal, destijds de gemeentelijke pagina in het Kontakt (editie Leerdam). De fotografe en ik verzamelden een schat aan materiaal, teveel voor het maandelijks verslag alleen. Zo ontstond het idee voor een boek, om onze inkijk in het boeiende restauratieproces met een breed publiek te delen.

Reacties op het boek ‘De trots van Asperen’

Burgemeester Loes van Ruijven-van Leeuwen zei bij de overhandiging van het eerste exemplaar aan Wim Schinkel, directeur restauratie van aannemer Jurriëns, en aan Louis Gerdessen, projectleider van Hoogevest Architecten (zie foto van de header):
“Het is een compleet verhaal geworden, waarin geen detail ontbreekt. Door de prettige schrijfstijl en de fantastische foto’s is het niet alleen interessant voor de vakmensen die aan de toren gewerkt hebben, maar is het een aantrekkelijk boek voor iedereen geworden.”

Reacties tijdens het schrijfproces van columns en boek ‘De trots van Asperen’

Ginny Mulder PR & Communicatie Gemeente Lingewaal:
“De eerste hoofdstukken zien er goed uit.”
“Wederom een mooi hoofdstuk.” (over hoofdstuk 4)
“Wederom leuke teksten! We hebben erg moeten lachten om het kwastje van eekhoorn-orenhaar! Wie zou dat indertijd ooit hebben bedacht? Ik heb slechts één foutje ontdekt.” (over hoofdstuk 6 en 7)

Jan den Hertog, metselaar Jurriëns Utrecht over hoofdstuk 4:
“Mijn compliment voor de correcte weergave, dat maak je wel eens anders mee.
Ik zou de zinsnede ‘dan heb je gelijk een rechthoekje’ vervangen door ‘dan staat ‘ie gelijk mooi recht’. De rest is keurig. Succes met je boek.”

Louis Gerdessen, projectleider van Hoogevest Architecten
Hallo Levien, helemaal goed.”

Griedo Bel, wethouder gemeente Lingewaal:
“Wat mij betreft geen opmerkingen. Prima stukje tekst.”

Joop van Lith, hoofd Bouw, Milieu en Handhaving gemeente Lingewaal, met betrekking tot de laatste column over het restauratieproject:

“Op de eerste plaats nog de allerbeste wensen voor 2012. Wat mij betreft begint het goed met jouw tekst voor de laatste column. Een mooie tekst die de lading volledig dekt. Ik heb geen op- of aanmerkingen.”

Boeken (portfolio)

Opdrachtgever

Samenwerkingspartners